2021.09.27 Hétfő
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Gazdasági lehetőségek

Mosonmagyaróvár a Mosoni-Duna és a Lajta találkozásánál, Bécs és Pozsony vonzáskörzetében, az úgynevezett „Aranyháromszög”-ben található. A ma vállalkozásainak rendkívül fontos a jó közlekedési kapcsolatok megléte, a gyors áruszállítás lehetősége. Ez nálunk mind adott, hiszen Mosonmagyaróvár egyike Európa nyolc legjobb földrajzi fekvésű városának. Három nemzetközi főútvonal metszéspontjában, a kelet-nyugati nemzetközi vasútvonal mentén fekszik, és három repülőtér is könnyedén elérhető tőlünk.A város jelentős ipari hagyományokkal büszkélkedhet, ebből eredően magasan kvalifikált munkaerővel rendelkezik, és szakképzési kínálatát is a mindenkori munkaerő-piaci igényekhez igazítja. A jövő helyi záloga Európa egyik legrégebbi egyetemének innovációs ereje, az itt tanuló ifjúság kiaknázásra váró friss szellemi kapacitása.
A rugalmas képzési rendszerrel, a hatósági ügyek gyors intézésével, a magas szintű infrastruktúra kiépítésével ideális körülményeket szeretnénk biztosítani az itt működő és az idetelepülni szándékozó vállalkozások számára. Mosonmagyaróvár, hosszú ideje kibontakozásra váró kivételes adottságai révén, a MoWinPark létrejöttével, az ambiciózus befektetők előtt megnyíló, egyszerűen elérhető, kihagyhatatlan gazdasági és kereskedelmi lehetőségeket kínál.

A MoWinPark Innovációs és Kereskedelmi Parkról további információk a www.mowinpark.hu oldalon érhetők el.

Az önkormányzat városfejlesztő társaságáról bővebb információk a www.movinnov.hu oldalon találhatók.