2022.01.17 Hétfő
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Díjak, Kitüntetések

Családbarát Munkahely 2020


 
Hild János-díj 1989 / 2012

Plakett 1989 Plakett 1989 hátoldal Plakett 2012 Plakett 2012 hátoldal
 

A Magyar Urbanisztikai Társaság 1968 óta adományoz Hild János-díjat azon települések részére, akik a településfejlesztés, településrendezés és értékvédelem területén kimagasló eredményeket érnek el. A kétévente kiírt pályázat alapján eddig 55 település kapta meg a kitüntetést. Mosonmagyaróvár 1989 után másodszor érdemelte ki a legmagasabb szakmai elismerést, ezzel - harmadmagával az országban - immár kétszeres Hild János-díjas városnak vallhatja magát. 1989-ben az hagyományőrző és értékteremtő városegyesítő tevékenységért, 2012-ben a céltudatos, fenntartható, integrált, stratégiai településfejlesztés és értékmegőrzés területén elért eredményekért járt a díj.

A Magyar Urbanisztikai Társaság az alábbiak szerint értékelte a benyújtott pályázatot :

„Mosonmagyaróvár jó példája annak, hogy az előrelátó, stratégiai gondolkodás, az átgondolt, folyamatos városfejlesztési munka a kis- és középvárosok esetében is jól érzékelhető eredményt hozhat. A városban az elmúlt évek pályázati dömpingjét jóval megelőzően indult a tudatos városfejlesztési akció, és a szakmai háttérmunka is egyre inkább a minőségi projektekre helyezte a hangsúlyt. Ezért nem csoda, hogy az egykor két különböző karakterű városból összegyúrt település egyre harmonikusabb, egyre vonzóbb lesz.
Különösen kiemelkedik ebből a folyamatból az a tevékenység, amely az elmúlt években a korábban elmaradott, háttérbe szorult mosoni városrészre koncentrál, s amely egy kiegyen- súlyozottan fejlődő, mások számára is sok szempontból mintául szolgáló várost eredményezett.”

 


Pályázati anyagok
 

A pályázat
Tabló - Születőben a város
Tabló - Lendületben a város (MoWinPark, Lajta Lakókert)
Tabló - Lendületben a város (Futura, Mosoni belváros rehabilitáció)
Tabló - Az élhető város
Oklevél