2020.12.01 Kedd
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Tájékoztatás KSH adatgyűjtésről

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Mosonmagyaróvár településen önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2020. szeptember 15. és 2020. december 31. közötti időszakban.

 

A felvétel megnevezése: „Miből élünk?”

 

A háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló adatfelvételben az Európai Unió tagországai vesznek részt, ami lehetővé teszi az eredmények nemzetközi összehasonlítását.

 

Központi Statisztikai Hivatal a Magyarországon felkeresendő több mint 15 ezer háztartás kijelölését véletlenszerűen hajtotta végre.

 

2020. szeptember 15. és november 30. között van lehetőség a kérdőív interneten való kitöltésére, az október 2-tól induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével november 30-ig interneten vagy december 31-ig személyes válaszadásra van mód.

 

A válaszadás önkéntes.

 

Az interjús kikérdezésben résztvevők 2.000.- Ft értékű vásárlási utalványt kapnak, az interneten válaszolók nyereményjátékon vehetnek részt, ahol 10 db, egyenként 50.000.-Ft összegű vásárlási utalvány kerül kisorsolásra.

 

A kapott adatokat a KSH a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásainak megfelelően bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célra, összesítve egyedi azonosító nélkül bocsátja az Európai Központi Bank rendelkezésére.

 

A lakosság részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os ingyenes telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adnak felvilágosítást. Az adatfelvétellel kapcsolatban a mibolelunk.ksh.hu internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosság válaszadási aktivitását!

 

Kelt: Mosonmagyaróvár, 2020. október 1.

 

 

Fehérné dr. Bodó Mariann s.k.

     jegyző

Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal

Vissza