2020.03.31 Kedd
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Koronavírussal kapcsolatos információk, tájékoztatók

Megtekintheti a koronavírussal kapcsolatos lakossági tájékoztatókat és egyéb információkat


 

Autóbuszközlekedés a veszélyhelyzet ideje alatt

 

Mosonmagyaróvár város helyi autóbuszjáratai 2020. március 25-én (szerda) üzemkezdettől visszavonásig a tanszüneti (tanszünetes munkanapi) menetrend szerint fognak közlekedni. A Volánbusz Zrt. a menetrend bevezetéséhez szükséges intézkedéseket megkezdte.

 

A koronavírus terjedése elleni védekezéssel kapcsolatban a következő tájékoztatást adta a Társaság:

 

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, az országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásai alapján a Volánbusz Zrt. soron kívüli higiéniai intézkedéseket vezetett be utasai és munkavállalói védelmében. Az intézkedések keretében fokozottan takarítják az autóbusz-állomásokat és a járműveket, vírusölő szerrel mossák le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szerrel látják el a munkahelyi mosdókat, tisztálkodóhelyiségeket.

 

A telephelyekre javításra, revízióra és szemlére érkező járműveket a forgalom részére minden esetben csak dokumentált fertőtlenítő takarítás végrehajtását követően lehet átadni. A fertőtlenítő takarításokat (padlózat fertőtlenítőszeres felmosása, kapaszkodók fertőtlenítőszeres áttörlése) minden autóbuszon el kell végezni, amely bármely célból a műszaki üzemet/telepet érinti. Az autóbuszvezetők, - amennyiben a kiállási idejük meghaladja a fél órát - a kapaszkodók napi áttörlését kötelesek elvégezni. A Szolgáltatásfelügyelet munkatársai (jegy- és bérletellenőr, szolgáltatás ellenőrzési munkatárs) folyamatosan ellenőrzik valamennyi társasági autóbusz tisztasági és higiénés állapotát, továbbá azt, hogy a járműveken az elrendelt fertőtlenítőszer és törlőkendő megtalálható-e. Kézfertőtlenítő szereket biztosítanak az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkakörökben dolgozó munkatársaknak. A fertőtlenítéshez szükséges vegyszerek és kézfertőtlenítők beszerzését – az országban elérhető készletek függvényében – végzik, az eszközök kiosztását a beérkező készletekből biztosítják. A megelőzéshez szükséges többletforrást a vállalat a járványügyi helyzet ideje alatt folyamatosan biztosítja.

 

A Volánbusz Zrt. folyamatos kapcsolatban áll a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzzsel, a társaság szakemberei figyelemmel kísérik a helyzet alakulását, gondoskodnak a fertőtlenítőszer-készletek többletigényeknek megfelelő feltöltéséről, és felkészülnek a várható intézkedések zökkenőmentes végrehajtására. Erről szóló közleményüket itt találja:

 

https://www.volanbusz.hu/hu/volanbusz/sajtokozlemenyek/hir/34859

 


Maradj Otthon - Felhívás az időseknek! 


 


 


Karolnia Kórház-Rendelőintézet látogatási tilalom

 

Dr. Bertalan István főigazgató megelőző intézkedésként határozatlan idejű látogatási tilalmat rendelt el a Karolina Kórház-Rendelőintézet Kardiológiai, Szülészet-Nőgyógyászati és Sürgősségi Osztályán

 

A letöltés gombra kattintva megtekinthetik a látogatási tilalommal kapcsolatos hivatalos tájékoztatókat:

 

Letöltés

 

Letöltés


Többnyelvű koronavírus-fertőzés kezelésével kapcsolatos tájékoztató

 

Elkészült a külföldi és belföldi turistáknak szóló, a koronavírus-fertőzés kezelésével kapcsolatos tájékoztató, mely 9 nyelven elérhető. Magyarország Kormányának hivatalos tájékoztatása ez a dokumentum, mely vonatkozik minden utazóra. A magyar nyelvű szöveg mellett angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, kínai és héber nyelven is elkészítette az MTÜ a koronavírussal kapcsolatos hivatalos kommunikációját.

Letöltés:


Megelőző intézkedések Mosonmagyaróváron

 

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében Mosonmagyaróvár város polgármestere a városi nagyrendezvények megrendezésével kapcsolatban — a szervezőkkel közösen egyeztetve — döntést hozott. 2020. március 9-én sajtótájékoz-tatón jelentette be Dr. Árvay István polgármester, hogy az áprilisra meghirdetett ha-gyományos Moson Model Show, nemzetközi makettkiállítást elhalasztják.

Hazánkban ezidőtájt ez a legnagyobb rendezvény, melyre több mint 40 ország jelezte rész-vételét. Tekintettel arra, hogy közöttük a járvánnyal érintett országokból is várhatók kiállítók, a fokozott kockázatot jelentő rendezvény lemondásával a mosonmagyaró-váriakat szeretné a város vezetése megóvni attól, hogy itt is felüsse fejét a vírus.

 

A nagyvárosok a március 15-i rendezvényeket sorra lemondják. A mosonmagyaróvári városi szabadtéri ünnep azonban a közel 100-150 fős résztvevővel nem minő-sül tömegrendezvénynek, így azt, amíg központilag erre utasítást nem kapnak, meg-rendezik. A Mosonvármegyei Múzeum szervezésében e napra meghirdetett családi programok viszont elmaradnak. Az ünnepséget követő koszorúzás helyett egységes főhajtásra kerül sor az 1848-49-es emlékmű előtt, melynek talapzatára előzetesen elhelyezik a koszorúkat.

 

A polgármester bejelentette, hogy a Nyugdíjas Egyetem soron következő – március 19-i — előadása elmarad. A hosszabb időtartamú előadást zárt helyen tartják, a so-rozat résztvevői pedig életkoruk miatt veszélyeztetettek. A Flesch Központ rendezvényeit, színházi előadásokat további központi értesítésig megtartják, a lakosságot folyamatosan tájékoztatják a sorban következőkről. Ugyan-akkor a polgármester hangsúlyozta, mindenkinek saját döntése az, hogy részt vesz-e egy nyilvános rendezvényen, vagy nem. Ez igaz a március 15-i ünnepségre és minden más eseményre. A nem önkormányzati rendezvények esetében a szervezők felelőssége a döntés, hogy lemondják vagy megtartják. Amennyiben egy esemény önkormányzati ingatlanban kerül megrendezésre, a szervezőknek a tájékoztatást akkor is meg kell adniuk az önkormányzat részére.

 

Dr. Árvay István polgármester tájékoztatott arról is, hogy az önkormányzati alapellá-tásban résztvevő háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok részére a Szociá-lis és Egészségügyi Bizottság egyszeri eseti támogatásról döntött: védőeszközök, fertőtlenítőszerek beszerzésére két hónapra 50.000 Ft-ot biztosítanak.


Közlemény

 

Ezúton értesítem Mosonmagyaróvár város polgárait, intézményeit, civil szervezeteit, hogy az Operatív Törzs javaslatát figyelembe véve a 2020. március 15-i városi ünnepség Mosonmagyaróvár városában elmarad.

Arra kérek mindenkit, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 172. évfordulója emlékére meghirdetett ünnepségen koszorúzni szeretett volna, hogy a koszorúkat 13.00 óráig vigye az emlékműhöz. A város a koszorúk kihelyezésével kíván emlékezni.

 

A Mosonmagyaróvári Városi Televízióban március 14-és és 15-én Dr. Makk Zoltán igazgató ünnepi beszéde és a Móra Ferenc Általános Iskola A költő visszatér című műsora adásba kerül.

 

                             Dr. Árvay István polgármester

 

 

A mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda igazgatója, Zsódi Viktor közleményt adott ki, melyben tájékoztatást ad arról, hogy az iskola által szervezett és 2020. március 15-re meghirdetett ünnepségek (10:00-kor ünnepi megemlékezés a mosoni temetőben és 11:00-kor szentmise a mosoni templomban) elmaradnak az Operatív Törzs rendelkezésének megfelelően.

 


Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-Főkapitányság tájékoztatója a koronavírusról

 

Tájékoztató letöltése:

Letöltés

 

Fertőtlenítő kézmosás menete:

Letöltés


Flesch Károly Nonprofit Kft. sajtóközleménye

 

Mint a térség legnagyobb rendezvényszervező és közművelődési intézménye ezúton tájékoztatjuk a lakosságot, vendégeinket és együttműködő partnereinket, hogy a magyar kormány és az operatív törzs döntése szerint fogunk eljárni a közösségi programok terén a járvány elkerülése érdekében. 2020. március 11-én rendkívüli jogrend lépett életbe, mely értelmében elhalasztunk minden száz fő feletti rendezvényt intézményeinkben az intézkedés visszavonásáig.

 

Az elmaradt előadások tekintetében, a megszokott rend szerint járunk el: a nálunk vásárolt jegyeket a jegypénztárban visszaváltjuk. Továbbra is várjuk Önöket előadásainkon, az új időpontokról folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot online és nyomtatott felületeinken.

 

A Flesch Károly Nonprofit Kft-hez tartozó intézményekben fokozott figyelmet fordítunk a kézfertőtlenítésre, mosdóinkban folyamatosan rendelkezésre állnak a kézmosás feltételei.

 

Megértésüket előre is köszönjük! Kiscsoportjainkat és kisebb rendezvényeink vendégeit továbbra is szeretettel várjuk!

 

Mosonmagyaróvár, 2020. 03. 11.

Flesch Károly Nonprofit Kft.


Flesch Központ rendezvény - időpontváltozások

 

Időpontváltozások: március - április


Pályázati alap 2020.

 

Tisztelt Pályázók!

 

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata 2020. évben is meghirdeti a Közművelődési, Sport, Egészségvédelmi, valamint Köznevelési Alap pályázatokat, a mellérendelt keretösszegekkel:

  • Közművelődési Alap 6.000.000,- Ft
  • Sport Alap 4.000.000,- Ft
  • Egészségvédelmi Alap 3.000.000,- Ft
  • Köznevelési Alap 9.000.000,- Ft

A pályázati alapokról szóló 4/2016. (II.12.) önkormányzati rendelet, a pályázati adatlap, a pályázat benyújtását segítő összefoglaló tájékoztató, valamint szükség szerint az 1% mértékű pályázati díj befizetését szolgáló számlaszám, illetve készpénz átutalási megbízás (csekkszelvény) beszerezhető a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal földszinti ügyfélirányító pultjánál vagy az Önkormányzati Osztály Humán kapcsolatok Csoportjánál (Fő u. 11. I. emelet), illetve letölthető a www.mosonmagyarovar.hu „Pályázati alapok 2020” dokumentum megnyitásával.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a pályázatokat a rendelet 1. mellékletében található űrlapon 2 példányban kell benyújtani, személyesen vagy postai úton a következő címre:

 

Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal
Önkormányzati Osztály,
9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.

 

Egy pályázati űrlapon csak egy témakörben lehet pályázni.
Beérkezési határidő: 2020. március 16. (hétfő) 12.00 óra

 

A pályázatokkal kapcsolatosan további tájékoztatást Kisfaludy Zsuzsanna és Tóth Adrienn nyújt, a 889-856-os és az 577-802-es telefonszámokon.

 

A beérkezett pályázatokat a Közművelődési, a Sport, valamint a Köznevelési alap vonatkozásában a Társadalmi Kapcsolatok Bizottság, az Egészségvédelmi Alapra beérkezett pályázatokat a Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság bírálja el. A döntést követően az önkormányzat támogatási szerződést köt az eredményes pályázókkal. A pályázati összeg felhasználásáról a pályázóknak elszámolást, továbbá szakmai beszámolót kell készíteniük 2020. november 15-ig.

 

Mosonmagyaróvár, 2020. február 17.

 

Letöltés

 

tájékoztató
adatlap

 


 

Az Egészségügyi Világszervezet az új koronavírus okozta járványt nemzetközi horderejű közegészségügyi – járványügyi szükséghelyezetté nyilvánította.

A fentiek miatt a pályázatok átvétele vonatkozásában a következőt rendelem el:

 

A pályázatokat – kerülve a személyes érintkezést és meggyorsítva az ügyintézést – a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal portaszolgálatára -9200 Mosonmagyaróvár Fő út 11. földszint - kihelyezett gyűjtődobozokba kell leadni, benyújtani zárt borítékban elhelyezve.

A borítékon kérjük feltüntetni:

……………………………… Alap/támogatási keret

(azaz melyik támogatásra nyújtja be pályázatát)

pályázó neve

 

Kérjük, hogy a pályázatban – a pályázati kiírásnak megfelelően – a kapcsolattartó nevét és elérhetőségét különösen pontosan adják meg, a hiánypótlás lehetősége érdekében.

 

A pályázatokkal kapcsolatosan további tájékoztatást Kisfaludy Zsuzsanna és Kovácsné Darázs Kinga nyújt, a 96/889-856-os és az 96/577-802-es telefonszámokon.

 

Mosonmagyaróvár, 2020. március 10.

 

                                                                                                              Fehérné dr. Bodó Mariann

                                                                                                                              jegyző sk.


Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. - Lakossági tájékoztatás

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft tájékoztatja tisztelt ügyfeleit, hogy hulladékudvaraink 2020.03.17-től – határozatlan ideig zárva tartanak!
Szíves megértésüket köszönjük!


 

Vissza