2019.05.20 Hétfő
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Útalap pályázat - pályázati felhívás

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata az útépítési alapról szóló 11/2018.(IV.27.) önkormányzati rendelet alapján pályázatot hirdet a 2019. évi helyi útépítési alap felhasználására.
 

Ennek értelmében a lebonyolítás az alábbi szakaszolás szerint történik.
2019. évben, a pályázati felhívásra beérkező pályázatok elbírálása után a nyertes utak terveztetése megkezdődik várhatóan a 2020. évben, majd az engedélyezési tervek meglétét követően a hatósági engedélyeztetési eljárás indul. A kivitelezés beszerzése és lebonyolítása a pályázatot követő években, az Önkormányzat költségvetési rendeletének elfogadását követően indítható. Szintén az Önkormányzat pénzügyi forrásának rendelkezésre állását biztosító költségvetési rendelet elfogadását követően kerül sor a nyertes utcák érintett pályázóival történő egyéni együttműködési megállapodások megkötésére.
Az útépítések, illetve felújítások konkrét kivitelezése várhatóan 2020-2021-ben fog megvalósulni.

A pályázat célja:
Az alapvetően helyi lakossági érdekeket szolgáló közutak és járdák kiépítése, a városban meglévő földutak szilárd burkolattal való ellátása, valamint a szilárd burkolattal ellátott rossz minőségű utak felújítása útépítési érdekeltségi hozzájárulás felhasználásával.
Az önkormányzat útépítési együttműködés keretében a megvalósítást részben finanszírozza.

A pályázók köre:
Támogatást igényelhetnek az építendő út, járda használatában érdekeltek, ha vállalják az út, járda építését, illetve felújítását. Az érdekelteknek az útépítésről, a hozzájárulás összegéről és megfizetéséről nyilatkozniuk kell, melyet a pályázathoz mellékelni kell.
A pályázók által vállalt önrészek együttes összege nem lehet kevesebb a várható teljes bekerülési összeg 15 %-ánál. A pályázat érvényességének további feltétele még, hogy az útépítési együttműködésben az út vagy a járda használatában érdekeltek több mint kétharmada részt vegyen.

Pályázati eljárás:
A részletes pályázati kiírást a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Fenntartási Osztályán (Fő u. 11. II. em.) lehet beszerezni. A letölthetők a letöltések menüpontnál

Letöltések:
pályázati kiírás és az adatlapok

A pályázatokat 2 példányban 2019. június 28. 10.00 óráig kell benyújtani,  Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Fenntartási Osztályára.
A pályázatok elbírálása a Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottság hatásköre. A pályázatok értékelésénél az Önkormányzat azon pályázatokat részesíti előnyben, ahol a közösség az útépítés költségeihez viszonyított arányában a legmagasabb útépítési érdekeltségi hozzájárulást fizeti meg.
A pályázattal kapcsolatos további információk a Városfejlesztési és Fenntartási Osztályon kaphatók. (Tóth Szabolcs városfejlesztési osztályvezető Tel.: 577-823, Foglszinger Eszter Tel.: 577-824).

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata
 

Vissza