2020.12.01 Kedd
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Nyugdíjas Egyetem / 2020-2021-es tanév

X. Nyugdíjas Egyetem – 2020-2021-es szemeszter
Szervezők: Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar, Kisalföld Szerkesztőség

A koronavírus-járvány terjedésének megelőzése és szépkorú hallgatók egészségének védelme érdekében, a folyamatosan változó és kiszámíthatatlan járványügyi helyzetre való tekintettel Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara azt a döntés hozta, hogy a Nyugdíjas Egyetem 2020-21-es szemeszterének első félévét személyes jelenlétet nem igénylő formában tartja.
A meghirdetésre kerülő előadásokat a Mosonmagyaróvári Városi Televízió a korábbi gyakorlatnak megfelelően az előadó részvételével felveszi. A felvételekre a 2020-21-es szemeszterre regisztrált jelentkezők közül 20 főt meghívnak a szervezők. Az előadások online formában az előre meghirdetett csütörtöki napokon – 15.30 órakor – felkerülnek a Nyugdíjas Egyetem közösségi oldalára, melynek Facebook oldalának elérhetősége: Nyugdíjas Egyetem, Mosonmagyaróvár
A tervezett előadások minden hónap 3. szombati és vasárnapi napján 08.00, 14.00 és 19.00 órától a Mosonmagyaróvári Városi Televízió csatornáján adásba kerülnek. A szervezők az előadások anyagából online játékot hirdetnek, melyen valamennyi nyugdíjas korú térségi lakos részt vehet, aki meghallgatta az előadásokat. A kérdésekre sikeresen választ adók között havonta 3 ajándék kerül kisorsolásra. A kérdőívek kitöltése regisztrációnak számít, melyet év végén az oklevelek átadásánál beszámítanak.


AZ ELSŐ FÉLÉVRE MEGHIRDETETT ELŐADÁSOK

2020. szeptember 17.

A Mosoni síkság és régészetünk története

Czuppon Tamás, régész-muzeológus, Hansági Múzeum

1. előadás

https://www.youtube.com/watch?v=Im4oS780u9o

 

2020. október 15.
A mosonmagyaróvári Vár évszázados titkai
Eszes Tibor építészmérnök, felelős műszaki vezető és tervező
Németh Gábor műszaki igazgató (Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft.)

Az előadáshoz kapcsolódóan a Nyugdíjas Egyetem hallgatói részére 2020. október 20-án, kedden 09.00, 10.00 és 11.00 órai kezdettel a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület szervezésében Németh Gábor műszaki igazgató részvételével Vártúra indul. A program előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a Polgármesteri Hivatal Titkárságán a 96/577-812-es telefonszámon lehet.

2. előadás

https://www.youtube.com/watch?v=ciw10YKaQfc

 

2020. november 19.
A gondolat hatalma
Dr. Guseo András ideggyógyász pszichiáter, fejfájás- és agyérbetegségek specialistája

3. előadás

https://www.youtube.com/watch?v=b26z1WdU_lI

 

2020. december 17.
Keresztény spiritualitás az évszázadok tükrében
Dr. Szabó Péter egyetemi docens (Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar)

2021. január 21.
Agrinatúr projekt
Dr. Vér András tudományos munkatárs (Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar)