2020.12.01 Kedd
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Közösségi együttélés szabályai

Közösségi együttélés, de hogyan? Zajt kelteni még mindig tilos

 

Mosonmagyaróvár Város Képviselő-testülete még 2016-ban elfogadta a közösségi együttélés alapvető szabályait tartalmazó önkormányzati rendeletet. A Mosonmagyaróvári Önkormányzati Rendészet és a Polgármesteri Hivatal akkori és azóta szerzett tapasztalatai azt mutatták, hogy valóban szükség van egy olyan helyi szintű szabályozás kialakítására, ami összefoglalja a mindennapi együttélés során követendő normákat. A Polgármesteri Hivatalba és az önkormányzati képviselőkhöz az elmúlt hetekben érkező panaszok azt indokolják, hogy ismételten felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy a zajjal járó tevékenységek a kerti szerszámok, barkácsgépek működtetése bizonyos napszakokban zavaró hatású a lakókörnyezetre nézve. A hatályos rendeletben foglaltak szerint munkanapokon 21.00-08.00 óra között, szombaton 22.00-00.00 között, vasárnap és ünnepnapokon 00.00-09.00 óra és 12.00-00.00 óra között lakóövezetben nem lehet zajkeltő tevékenységet (robbanómotoros fűnyíró, a motorfűrész, a kerti traktor, rotációs kapa illetve az ipari- vagy barkácsgép működtetése) végezni.
Megsérti a közösségi együttélés szabályait ugyanakkor az is, aki a köztisztasági szabályokat, a védett városi jelképek és elnevezések használatával kapcsolatos szabályokat, valamint a házszámok kihelyezésével kapcsolatos szabályokat megszegi.
A rendelet értelmében, aki a közösségi együttélés alapvető szabályainak betartását közigazgatási bírsággal, vagy helyszíni bírsággal sújtható. A rendelet a www.mosonmagyarovar.hu honlapon teljes terjedelmében olvasható.

 

Rendelet megtekintése

Vissza