2020.01.21 Kedd
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

200 éves Akadémia

Mosonmagyaróvári Akadémia 200 év

 

Valétálás 2018

 

 

 

Obeliszk avatás

 

A Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara tisztelettel meghívja Mosonmagyaróvár érdeklődő és a Kar életét figyelemmel kísérő polgárait az Akadémia épülete előtt, a dr. Markovszky György által adományozott obeliszk avatására.

 

Pontosan 200 éve ezen a napon nyitotta meg kapuit az Óvári Akadémia, ezért a 200. Tanévnyitó Ünnepi Ülést követően kerül sor az ünnepélyes leleplezésre.

 

Helyszín: Várkert "B" épület előtti terület

Időpont: 2018.október 25. (csütörtök) 12.30 óra

 

Nyitóbeszédet követően, melyet az Óvári Gazdászok Szövetségének elnökhelyettese dr. Kalocsai Renátó tartja, dr. Markovszky György, mecénás Óvári Gazdász ünnepi köszöntője, megemlékezése következik.

A bicentenáriumi évforduló tiszteletére állíttatott szobor megáldását Farkas István piarista egyetemi lelkész végzi el, ezután leleplezik az alkotást.

Gránitba vésve az obeliszk mind a négy oldalán fontos információk találhatók az intézmény történetével kapcsolatosan, emléket állítva alapítóknak, egykori neves oktatóknak és a létrejött kutatóintézeteknek. Az Alma Mater történelmének sarokköveit bemutatva egyben szimbolizálja a az Óvári Gazdászok Akadémia iránti tiszteletét is.    

A támogatók - Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata, Dzsungelország Kft, Vill-Korr Hungária Kft.  - jóvoltából az emlékoszlop környezete is megszépült e neves alkalomra.

 

Kérik a helyszínre, a parkolási nehézségek miatt a vendégek, az érdeklődök ne autóval érkezzenek!