2023.11.30 Csütörtök
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Tájékoztatás KSH adatfelvételről

A Magyar Nemzeti Bank megbízásából a Központi Statisztikai Hivatal Mosonmagyaróvár településen 2023. október 2-ától 2023. december 18-áig hajtja végre a háztartások vagyoni helyzetének, jövedelmi viszonyainak, fogyasztási és megtakarítási szokásainak feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel negyedik hullámát.

 

A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az országok összehasonlító adatai hozzájárulnak a hatékonyabb pénzügyi döntések meghozatalához.

 

A KSH a Magyarországon felkeresendő több mint 15 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtotta végre.

 

A 2023. október 2-ától induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével december 18-áig személyes vagy telefonos válaszadásra, valamint internetes önkitöltésre van mód.

 

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül bocsátja az Európai Központi Bank rendelkezésére, követve a törvényi előírásokat.

 

A KSH a lakosság részére hétköznapokon hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30 óra, pénteken 8 és 14 óra között a +36 80 200 766-os (3-as almenü) ingyenes zöld számon ad további felvilágosítást, valamint fordulhatnak hozzá a lakinfo@ksh.hu e-mail címen is. Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.ksh.hu/mibolelunk internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

 

Kérjük szíves együttműködésüket, mellyel hozzájárulnak a felmérés sikeres végrehajtásához.

                                                                                              

Fehérné dr. Bodó Mariann s.k.

                                                                                                                                                       címzetes főjegyző

 

Melléklet: KSH_MIBŐL_ÉLÜNK_2023_plakat

 

Vissza