2022.11.28 Hétfő
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Tűzgyújtási tilalom

Tájékoztatás tűzgyújtási tilalomról Az egész országot sújtó kánikula és szárazság miatt 2022. július 2-től tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Ennek értelmében tilos a szabadtéri égetés az erdőkben, útmenti fásításokban, kiránduló helyeken még a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint az ezek 200 méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. Tilos a tarlóégetés, mezőgazdasági növényi hulladék, avar-kerti zöldhulladék égetése is. Mosonmagyaróváron 2021-től egyáltalán nem lehet elégetni az avart, zöldhulladékot, azaz komposztálással vagy a közszolgáltatás igénybe vételével javasolt a zöldhulladék kezelése. A saját tulajdonú belterületi ingatlanon található tűzhely, grillsütő használata nem tiltott, de az Önkormányzat kéri a szabályok szigorú betartását. Még egy rendesen el nem nyomott, eldobott égő/parázsló cigarettacsikk is tüzet, nagy kárt okozhat!

 

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról ill. szabályokról a www.katasztrofavedelem.hu és a www.erdotuz.hu honlapokon olvashatnak bővebben ill. térképen is tájékozódhatnak.
A Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata kéri a lakosságot, hogy fokozottan ügyeljen a tűzgyújtási tilalom betartására, hiszen felelős magatartással hatalmas környezeti és vagyoni kárt előzhetünk meg mindannyian.

Vissza