2021.10.18 Hétfő
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Településrendezési tervek és módosítása – partnerségi egyeztetés

Mosonmagyaróvár településrendezési teveinek módosítására három eljárás is folyamatban van. Számos egyéni kérelem és önkormányzati kezdeményezés alapján indult a 2021/2 számú éves módosítás a város egész területét érintően.

Külön eljárásban (2021/4) folyik a Duna-lakóparktól északra kialakítandó lakóterület új szabályozási tervének készítése egy, a korábbi eljárásban kimaradt ingatlan vonatkozásában. Ez a két módosítás teljes eljárás keretében zajlik, az előzetes tájékoztatási szakaszban van.
Szintén külön (2020/3), egyfordulós tárgyalásos eljárás keretében indult a termálfürdő illetve az SMR cég tervezett fejlesztése miatti szabályozási terv módosítás. A beruházások sürgőssége miatt az önkormányzat az érintett ingatlanokat kiemelt fejlesztési területté minősítette, így van lehetőség az időben rövidebb eljárás lefolytatására.
A vonatkozó Korm. rendelet illetve A településfejlesztéssel, a településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 2/2018. (II. 8.) önkormányzati rendelet alapján a teljes eljárás előzetes tájékoztatási szakaszában illetve a tárgyalásos eljárás keretében is le kell folytatni a partnerségi egyeztetést. A partnerségi egyeztetés során érintett területek lakói, a gazdasági társaságok, civil szervezetek és egyházak képviselői észrevételt, javaslatot tehetnek a tervezett változtatások-kal kapcsolatban.
Ezeket 2021. október 21. 10 óráig lehet eljuttatni a városi főépítészhez levélben (Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal, 9200 Mosonmagyaróvár, Fő u.11.) vagy emailben (kitley.tibor@mosonmagyarovar.hu).

 

A fenti módosításokkal kapcsolatban lakossági fórumot 2021. október 13.-án 16 óra 30 perckor tartunk a Polgármesteri Hivatal II emeleti tárgyalótermében. A vonatkozó járványügyi szabályoknak megfelelően a védettséggel nem rendelkezők részére a szájmaszk viselése kötelező, de mindenkinek ajánlott.

 

A tervezett módosítások részletes leírását tartalmazó előzetes tájékoztatási dokumentációk elérhetők a város honlapján, az Önkormányzat oldalon, a Településrendezési tervek mappában (http://mosonmagyarovar.hu/onkormanyzat/telepulesrendezesi_tervek.html) illetve megtekinthetők a városi főépítésznél ügyfélfogadási időben.

 

Letöltések:

Vissza