2018.09.20 Csütörtök
Nyelvválasztás angol nyelv német nyelv
Keresés gomb
Az oldal NVDA felolvasó szoftverrel tesztelve.
kezdőlap Mosonmagyaróvár város Információs portál
Képvetítés fotóKépvetítés fotó

Hírek

Tájékoztató a téli rezsicsökkentésben nem részesült háztartások számára

A Magyar Közlöny 2018. július 27-i számában megjelent a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat (a továbbiakban: határozat), amely szerint a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások igénybejelentést nyújthatnak be tüzelőanyag támogatásra.

A határozat szerint a juttatás kizárólag természetbeni támogatásként nyújtható: tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán bután tartályos gáz, fűtőolaj, illetve pellet/brikett formájában.

A határozat végrehajtására kiadott eljárásrend értelmében a támogatás háztartásonként nyújtható be. Háztartás alatt az eljárásrendben megfogalmazottak szerint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közösségét kell érteni.

Fontos kiemelni, hogy háztartásonként csak egy igénybejelentés nyújtható be.

 

Nem nyújtható be igénybejelentés olyan háztartás után, amely

  •  az idei évben már részesült téli rezsicsökkentésben (tehát a gázszámláján, vagy távhő számláján már érvényesítésre került a rezsicsökkentés összege),
  •  illetve kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkezik.

Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. Az igénylő személynek az adott háztartásban kell a bejelentett lakcímmel, vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkeznie.

 

A kormányhatározat alapján az igénybejelentést legkésőbb 2018. október 15. napjáig kell benyújtani a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán, vagy a Polgármesteri Hivatal Fehér Ló Közösségi Házban működő ügyfélszolgálati irodájában. A határidő elmulasztása jogvesztő.

 

Az igénybejelentő letölthető a www.mosonmagyarovar.hu weboldalról, illetve személyesen átvehető a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán (9200 Mosonmagyaróvár, Fő út 11.), a Polgármesteri Hivatal Fehér Ló Közösségi Házban működő ügyfélszolgálati irodájában (9200 Mosonmagyaróvár, Szent István király út 140.).

További kérdés esetén kollégáink a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán (9200 Mosonmagyaróvár, Fő u. 11.), a 96/577-800-as telefonszámon, valamint az igazgatas@mosonmagyarovar.hu e-mail címen állnak rendelkezésre.

Igénybejelentő letöltése

Vissza